Horecaboulevard langs Dobbeplas Nootdorp

Actueel 63 keer gelezen

Nootdorp - Een bekende vastgoedinvesteerder en vooraanstaand horecaman uit onze regio heeft grootse plannen met de Dobbeplas. Onze redactie had een gesprek met hem en bekeek de plannen.

De ontwikkelingen blijken al in een zeer vergevorderd stadium te zijn. De gloednieuwe gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft de plannen onder ogen gehad en is zeer positief over de nieuwe bestemming van het gebied. Aanstaande donderdag gaan de eerste werkzaamheden van start.

“Toen ik hoorde dat het horecabedrijf aan de Dobbeplas onlangs zijn deuren heeft moeten sluiten, begreep ik daar niets van, want deze locatie aan de plas in het natuurgebied is ideaal. Daar zit enorme potentie in” legt hij uit. “Maar als je hier iets doet, moet je het goed doen en groots. Dat heeft de vorige uitbater niet begrepen.” De investeerder heeft inderdaad grote plannen.

Op een uitgewerkte plattegrond wordt duidelijk dat er naast een horecacomplex (een verbouwde versie van het oude pand, red.) een ruim honderd meter lange 'pier' in het water wordt aangelegd. Van het strand tot aan het hondenuitlaatbos is een boulevard ingetekend met winkels, en barretjes en restaurants. “Zeven dagen per week entertainment wordt de grootste knaller”, meldt hij ons. “We gaan een gedeelte van de plas dempen. Op die plaats komt een zogenoemd watertheater. We willen daar wekelijks bekende artiesten laten optreden.”

Laatstgenoemd project moet dé trekker worden van het nieuwe complex en daarom wordt er ook spoedig begonnen met het dempen van een deel van de plas. Donderdag worden de eerste gespecialiseerde waterzuigers verwacht en staat er een informatiestand op het parkeerterrein waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de make-over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant