Nog geen witte rook coalitie

Actueel 45 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Er is nog geen witte rook boven het gemeentehuis uitgestegen, daar waar het gaat om de nieuw te vormen coalitie.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 maart kreeg fractievoorzitter Peter van Haagen, van de grootste partij na de verkiezingen, de VVD, het woord van burgemeester Buddenberg om de stand van zaken toe te lichten. “Het gaat trager dan je zou willen, maar haastige spoed is zelden goed”, verklaart Van Haagen de gang van zaken.

Op 16 maart heeft informateur Charlie Aptroot zijn conclusies gepresenteerd. Daaruit bleek dat de optie VVD-CDA-D66, respectievelijk de grootste, de tweede partij en de grootste winnaar, als eerste besproken moet worden. De gesprekken die hebben plaatsgevonden hebben in het teken gestaan van herstel van het gedeukte vertrouwen tussen CDA en VVD, het zoeken naar een vruchtbare samenwerking en vooral een stabiele coalitie.

Telstar

Het laatste gesprek is vlak voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering geweest en terugkoppeling naar de diverse fracties was dan ook nog niet mogelijk. In de Telstar van woensdag zal hier uitgebreid op terug gekomen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant