Proef met verkeerslichten op de Oostlaan

Actueel 42 keer gelezen

Pijnacker - "Geconstateerd is dat een zebrapad met tegelijkertijd verkeerslichten tot onduidelijke situaties leidt op de Oostlaan. Daarom nemen politie en de gemeente de proef op de som. Tussen 22 maart en 19 april worden de verkeerslichten uitgeschakeld", dat meldt de gemeente op haar website.

De oversteekplaats op de Oostlaan is een belangrijke schakel tussen winkelcentrum Ackershof en de winkels aan de andere kant van de Oostlaan. Uit waarneming door politie en de gemeente blijkt dat veel mensen oversteken terwijl het licht op rood staat. Er ligt immers een zebrapad, denken de overstekende voetgangers, dus fietsers en auto’s stoppen wel.

Proef op de som

Het aanwezig zijn van zowel verkeerslichten als een zebrapad leidt op deze plek tot een onduidelijke situaties. Aanleiding voor politie en gemeente een proef te starten. "Tijdens de proef gaan de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de politie kijken of voetgangers voldoende gelegenheid krijgen om over te steken. Als dit het geval is wordt het verkeerslicht definitief uitgeschakeld", aldus de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant