Vandaag: Eneco Ronde van het Groene Hart

Actueel 98 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag, zondag 21 maart, start in Pijnacker aan de Sportlaan de vierde Eneco Ronde van het Groene Hart. Een profwielertour met grote namen uit het wielercircuit. Een mooie kans om de start van deze tour mee te maken.

Al lang voor de start van de ronde - om 11.40 uur - is het een levendige boel bij De Viergang aan de Sportlaan. In de ochtend verzamelen alle renners zich daar. Vanaf 10.30 uur stelt een speaker alle renners voor en volgt een welkomstwoord door onze wethouder.

Na het opstellen van alle tourwagens en renners van de Eneco Ronde van het Groene hart lost burgemeester Buddenberg om 11.40 uur het officiële startschot.

Kom op de fiets

"We nodigen u van harte uit om te komen kijken naar het spektakel. Het liefst lopend of met de fiets. De Sportlaan is die ochtend voor een deel afgezet, dus er is weinig plaats om te parkeren", luidt het advies van de gemeente.

Route

De route komt twee keer door de gemeente. Na de start blijven de renners achter de volgwagen rijden, via de Noordweg/Oudeweg via de Molenaar Blonkweg en de Hofweg naar Ypenburg. In Ypenburg start de echte wedstrijd. Na een route via Leidschendam rijden de renners rond 12.10 weer door onze gemeente, dit keer gaat de route via de Hofweg, ’s Gravenweg, Nieuwkoopseweg en de Klapwijkseweg naar Berkel.

Herdenking Marc Bierman

Koersdirecteur Herman Brinkhoff van de Ronde van het Groene Hart, heeft aan onze redactie laten weten dat om 11.00 uur, voor de start, er een moment van stilte wordt gevraagd aan alle renners en het publiek vanwege het overlijden van wielrenner Marc Bierman uit Delfgauw. Marc kwam donderdag om het leven na een dramatisch ongeval op het Spaanse eiland Mallorca.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de route en verkeersmaatregelen hier.

> Bekijk hier het live verslag v.a. 15.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant