Trots reageert op verslag informateur

Actueel 77 keer gelezen

Pijnacker - Trots op Nederland Pijnacker-Nootdorp heeft met verbazing kennis genomen van het verslag van de informateur over de coalitievorming. Dat schrijft Ina Mantjes-Schubart van Trots.

Onder 'De conclusie' is onder andere gesteld: “Van Trots op NL is het de andere fracties niet echt duidelijk wat het programma is. Er zijn twijfels over een mogelijke samenwerking gezien de uitlatingen tijdens de verkiezingscampagne.” Het feit dat in deze fase van de onderhandelingen dergelijke punten als een conclusie door de informateur naar buiten wordt gebracht in een persbericht, is voor Trots een reden om te reageren, laat de partij weten.

“Op 22 februari 2010 heeft Trots haar programma voor de verkiezingen van 3 maart gepresenteerd op haar website. Trots heeft bewust gekozen voor een speerpuntenprogramma dat mede in samenwerking met de inwoners van Pijnacker-Nootdorp tot stand is gekomen. In het programma is een duidelijk kader geschapen waarbinnen de belangrijke maatschappelijke thema’s uitstekend kunnen worden opgepakt zonder dat de kiezers voor onaangename verrassingen komen te staan. De conclusie dat het de andere fracties niet echt duidelijk is geworden, is verrassend, nu de inwoners van Pijnacker-Nootdorp het gezien de verkiezingsuitslag blijkbaar wel hebben begrepen! Juist door de opzet sluit het programma naadloos aan op de kaderstellende taak die een gemeenteraad heeft. Trots heeft, net als de andere politieke partijen, op onderdelen levendige debatten gevoerd. Het is wat al te doorzichtig om Trots eerst nu, overigens niet nader benoemde uitlatingen, tegen te werpen. In tegenstelling tot enkele andere partijen, heeft Trots nooit een partij op voorhand uitgesloten.”

Ina Mantjes-Schubart vervolgt: “Uiteraard is er tussen partijen sprake van gezonde rivaliteit en twijfels, maar is daar juist niet de informatieperiode voor, om te onderzoeken waar die samenwerking wel mogelijk is? Het zou de VVD als verkiezingswinnaar sieren om extra energie te steken in politieke vernieuwing teneinde te komen tot een coalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag.”

Informateur Aptroot: VVD, D66 en CDA

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant