Nieuw college gemeente Lansingerland

Regio 30 keer gelezen

Lansingerland - Gisteren hebben Leefbaar 3B, de VVD en de ChristenUnie een coalitieakkoord gesloten met het doel om een college van de gemeente Lansingerland te vormen bestaande uit vijf wethouders van de genoemde partijen.

De onderhandelingen onder leiding van Jan Pieter Blonk en Henk Meester van Leefbaar 3B om te komen tot het coalitieakkoord zijn in korte tijd afgerond en constructief en in goede sfeer verlopen.

De drie partijen zijn van mening dat met het coalitieakkoord op hoofdlijnen recht wordt gedaan aan de wensen van de meerderheid van de kiezers in Lansingerland. Bovendien vertrouwen de partijen er op dat een stabiel en bekwaam college van Burgemeester en Wethouders zal aantreden, dat in een open en constructief debat met de gemeenteraad, zich volledig kan richten op het goed besturen van de gemeente.

Wethouders

Als wethouder worden voorgedragen Rinus Bodbijl (Leefbaar 3B), Henk de Paepe (Leefbaar 3B), Werner ten Kate (VVD), Eric Kampinga (VVD) en Jan den Uil (ChristenUnie). Het ligt in de verwachting dat de wethouders in de gemeenteraadsvergadering van 25 maart 2010 zullen worden benoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant