Handbaldames gebrand op tweede plaats

Sport 40 keer gelezen

Pijnacker - Vrijdagavond 12 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal de inhaalwedstrijd tegen Indus’67 1 uit Rozenburg dat met vijftien wedstrijden een na laatste staat in de zaalcompetitie.

Oliveo stond met veertien gespeelde wedstrijden op een tweede plaats en wilde deze positie graag handhaven, vooral omdat het team al negen overwinningen op rij had geboekt. Anne van de Sande was als Welp van de Week getuige van de wedstrijd en de voorbereiding ervan. Trainer/coach Henny van Bemmelen had de dames gevraagd om compact te spelen met een snelle middenbal en hij had de waarschuwing gegeven deze tegenstander niet te onderschatten.

Oliveo liet zich echter weer verrassen, want al gauw had Indus een voorsprong van 3-1. Oliveo maakte leuke combinaties die echter niet goed afgemaakt werden. Indus kon met de speelwijze die zij bracht de verdediging goed in de war brengen. Laura Vrijenhoek kon nog wel een snelle break-out verzilveren, maar de eerste helft bleef rommelig en de Oliveodames speelden duidelijk onder hun niveau. Vlak voor rust had Sophie de Jong nog een mooie actie met een break-out, maar doordat deze niet afgerond kon worden, ging de rust in met een stand van 14-13.

Met deze nipte voorsprong was coach Bemmel allerminst tevreden. Ook zat het Jeanet Hogervorst nog steeds niet lekker dat zij de wedstrijd ervoor tegen Hercules niet gescoord had.

Meer over de Oliveodames in de Telstar van woensdag

Scorers: Melissa van der Hoeven 7, Jeanet Hogervorst 6, Sophie de Jong 4, Rianne van der Helm 3, Laura Vrijenhoek 3, Inge van der Ende 2, Shanna Nemethy 2, Jeanette van Leeuwen 1 en Ingrid Bruinen 1.

Zaterdag 20 maart treft Dames 1 om 19.00 uur EHC, de ongeslagen koploper, thuis in de ballonhal. Tess Duijvestijn is als Welp van de Week uitgenodigd bij de wedstrijd aanwezig te zijn.