Handbaldames goed op koers

Sport 47 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 13 februari speelde Dames 1 van Oliveo Handbal tegen Hellas 3. De uitwedstrijd tegen dit team uit Den Haag was nipt gewonnen met drie punten verschil. De dames van Oliveo hadden 'welp van de week' Julie van Rijn als mascotte.

Oliveo dat bijna compleet aan de wedstrijd begon, werd bijgestaan door Ingrid Bruinen en Jeanet Hogervorst uit DA en Ester Reeuwijk uit het tweede team. Met vier gewonnen wedstrijden op rij wilde trainer/coach Henny van Bemmelen de reeks voortzetten. De dames kregen de opdracht om compact en snel te spelen. Sanne van der Ende scoorde binnen de halve minuut uit hoekpositie. Hellas kreeg een strafworp mee. Het ging een tijdje gelijk op.

Hellas probeerde het snelle spel te vertragen, tevergeefs, omdat Oliveo te gretig was. Een mooie break out van Sophie de Jong bracht de ruststand op 14-9 voor Oliveo. Coach Bemmel waarschuwde dat het spel slim aangepakt moest worden met meer variatie en de dames moesten als team blijven spelen. De tweede helft begon met een doelpunt van Inge van der Ende. Laura Vrijenhoek en Jeanet Hogervorst zorgden voor leuke, aanvallende combinaties. Tot ver in de tweede helft bood Hellas goed tegenstand. Via 27-18 stoomde Oliveo tegen het eind echter op. Danique van Lokven en Lisa Loomans stonden goed te keepen. Bijna iedereen scoorde en het werd 32-18 voor Oliveo.

Donderdag 18 februari speelde Dames 1 een inhaalwedstrijd tegen Savosa in Barendrecht. Oliveo won deze wedstrijd met 19-22.

Dames 1 was zaterdagavond 20 februari na een lange tijd van blessureleed helemaal compleet. Het team was aangevuld met Ingrid Bruinen en Chayenne de Haas uit de A-jeugd, twee speelsters die lekker meekomen op dit niveau. 'Welp van de week' Beau van Nieukerke moest nu geluk brengen in de strijd tegen Conventus 1 uit Zwijndrecht.

De opdracht was compact en dreigend spelen met een snelle middenbal. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want met zeventien seconden had Inge van der Ende gescoord. De dames waren lekker op dreef. Na een kwartier was het 7-3. Conventus liet echter niet over zich heen lopen en kwam terug tot 8-7.

Oliveo leek even de kluts kwijt. Tijdens een nette donderpreek in de rust probeerde coach Bemmel zijn dames weer scherp te krijgen.

Scorers: Sophie de Jong 5, Shanna Nemethy 5, Jeanette van Leeuwen 4, Melissa van der Hoeven 2, Laura Vrijenhoek, Inge van der Ende 1 en Ingrid Bruinen 1

De volgende wedstrijd is op zaterdag 6 maart om 19.00 uur in de ballonhal te Pijnacker. Oliveo speelt dan tegen Hercules dat op de derde plaats staat.