Magische start project Ackershof II

Actueel 95 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week is op feestelijke wijze de start van de bouw van het nieuwbouwproject Ackershof in Pijnacker gevierd. Nieuwe bewoners, omwonenden, relaties en diverse politieke vertegenwoordigers waren bijeengekomen om dit bijzondere moment in het centrum van Pijnacker bij te wonen.

Nico Oudhof, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, en Gert-Jan Brandwijk, directeur ABB uit Sliedrecht, spraken het publiek toe waarna een magisch openingsritueel volgde dat er volgens directeur Brandwijk op toe zal zien dat de bouw van het project goed zal verlopen.

Wethouder Nico Oudhof sprak vol trots over het project: “Met de realisatie van het project Ackershof wordt het centrum van Pijnacker getransformeerd naar een hoogwaardig winkel- en woongebied. Bewoners en bezoekers van deze gemeente zullen straks met heel veel plezier wonen en winkelen in dit nieuwe centrum.”

Oud en nieuw gekoppeld

Het project Ackershof is ontwikkeld door ABB uit Sliedrecht. Het project bestaat uit 108 appartementen, een ruime parkeergarage en commerciële ruimtes. Directeur ABB: “Dankzij de uitgekiende vormgeving van het nieuwe gebied worden oud en nieuw op een subtiele manier aan elkaar gekoppeld.”

Ackershof is een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau rphs architecten uit Voorburg.

Ambachtelijk en duurzaam

Project Ackershof bestaat uit vier delen (Emmapark, Raadhuistoren, Oosthof en Raadhof) met ieder een eigen karakter. Er komen drie-, vier- en vijfkamerappartementen die gekenmerkt worden door ruimte en luxe in een klassieke stijl. Die stijl wordt versterkt door het gebruik van ambachtelijke, duurzame materialen. De appartementen zien uit op een fraaie binnentuin. Bij het hele complex verwezenlijkt ABB een parkeergarage en winkels. In de ruime garage is plaats voor 325 auto’s.

Winkels

De winkelplint wordt gerealiseerd onder de vier appartementengebouwen. Ruim 5.500 m2 winkeloppervlakte waarvan inmiddels al een groot deel verhuurd is. Winkelketens als C&A, HEMA, Street One en The Stone behoren straks tot een van de vele winkels in het nieuwe centrum. De oplevering van de eerste fase van het complex wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2012.

Voor meer informatie over de verkoop van de appartementen, kunt u contact opnemen met Ruseler Makelaars op het telefoonnummer (015) 369 81 24 en de Laen Makelaardij op het telefoonnummer (015) 361 51 90. De verhuur van de commerciële ruimtes berust bij WPM Groep, telefoonnummer (073) 649 14 00. Uitgebreide informatie over het project Ackershof staat op de website www.pijnackercentrum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant