Onze Kurt wint GP-finale in Kuopio

Sport 38 keer gelezen

Pijnacker - Pijnackernaar Kurt Wubben heeft de finale van het grand prix-circuit marathonschaatsen in het Finse Kuopio gewonnen. Dat meldt de NOS.

Kurt kwam met ruim zes minuten voorsprong als eerste over de finish. Klaas de Weerd eindigde als tweede voor Jan Maarten Heideman, die zich daarmee verzekerde van de eindoverwinning. Hij bleef zijn concurrent Douwe de Vries net voor.

De wedstrijd in Finland was vanwege de extreme kou ingekort van 200 naar 100 kilometer. Tijdens de start was het 22 graden onder nul. Wubben voelde zich wel goed onder de zware omstandigheden. Halverwege de wedstrijd reed hij weg bij de rest. Hoewel hij een behoorlijk gat sloeg, was hij door valpartijen bang dat zijn zege in gevaar kwam.

"Vorig jaar in Zweden had ik ook een grote voorsprong en werd toen toch nog bijgehaald. Ik moest daar toch wel even aan denken. Gelukkig liep het nu goed af", zegt hij tegen een verslaggever van Sportweek.

Kurt had dit seizoen alleen de eerste wedstrijd op natuurijs in Haaksbergen gewonnen. "Ik wilde daarom graag nog wat proberen. Het is mooi dat het is gelukt."

> Audio hier

> Beelden hier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant