Dames 2 ook ongeslagen handbalkampioen

Sport 155 keer gelezen

Pijnacker - Op Valentijnsdag stond HVOS 3 uit Spijkenisse als laatste serieuze tegenstander op het programma van Dames 2. Het was de enige ploeg die het tweede damesteam van Oliveo Handbal nog van een kampioenschap kon weerhouden.

Oliveo begon te slap. Na een achterstand van 0-2 werd het team wakker geschud; de dames beseften dat ze 'aan de bak' moesten. De verdediging op de rechterhoek werd aangepast en door snelle tegenaanvallen en break outs werd de achterstand al gauw omgebogen tot een 4-2 voorsprong. De eerste helft werd gekenmerkt door een goede verdediging en door goed samenspel. HVOS had grote moeite om tot scoren te komen. Bij rust stond Oliveo 10-4 voor.

In de rust werd de verdere tactiek besproken, maar de tweede helft werd echter niet volgens dit plan van aanpak gestart. De aanval was statisch en er werd veel onnodig balverlies geleden. HVOS kwam terug. Door de rust in de ploeg te herpakken en niet in paniek te raken, kon na een matige tweede helft met de stand van 12-7 toch het zaalkampioenschap vroeg in het seizoen al in de wacht gesleept worden. D2 stond met tien punten verschil los van de concurrenten, genoeg dus om feest te vieren.

Dit werd bij Oliveo gevierd met vaantjes, bloemen en valentijnsharten en 's avonds ging het feest door met een gezellig etentje in De Guyter.

Foto Zaalkampioenen: Simone de Roos, Astrid Hogervorst, Ada Hoogma, Barbera Ammerlaan, Jessy van der Ende, Esther Bijnsdorp, Ester Reeuwijk, Esther Hogervorst, Jeanet Hogervorst, Bianca van Bemmelen, Miranda van Winden, Margrett van Buytene en trainer Henny van Bemmelen. Karin Burks was verhinderd. Foto: Mieke van Veen.