Welpen 1 van Oliveo Handbal zaalkampioen

Sport 86 keer gelezen

Pijnacker - Het tot nu toe ongeslagen Gemengde D1- Welpen 1 in de wandelgangen - van Oliveo Handbal moest het opnemen tegen Snelwiek 1 uit Rotterdam, nummer drie van de competitie. Bij winst zou het Pijnackerse team net als welpen 2 al vroeg in het seizoen kampioen zijn.

Na een zenuwachtig begin van de wedstrijd scoorde Anne van der Sande het eerste doelpunt. Al snel volgde de gelijkmaker, maar veel meer kon de tegenpartij in de eerste helft niet scoren, omdat keeper Luuk Haye een aantal goede reddingen had. Door aanmoedigingen van het in groten getale aanwezige publiek kwam Oliveo beter in de wedstrijd. Doelpunten van Julie van Rijn, Chris van Houten en Steven Savelberg zorgden ervoor dat de ruststand 5-3 in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker werd.

In de tweede helft bleef het spannend. Lisa van Eijsden stond een aantal keren goed vrij op de cirkel, maar ze kwam helaas niet tot scoren. Het geheime wapen van Oliveo, de 3/3 -verdediging, ging steeds beter lopen. Daphne van der Burg en Steven hadden goed door dat ze sneller terug moesten naar de cirkel en ze hielpen hun teamgenoten goed in de verdediging. De bal werd dan ook vaker onderschept en Luuk maakte een aantal break outs af. Door goed samenspel liep Oliveo verder uit. Bij Snelwiek zitten een aantal talentvolle spelers, maar ze kwamen vaak niet tot schot, omdat er goed verdedigd werd. Een aantal reddingen van Julie en Chris, de keepers in de tweede helft, zorgden ervoor dat de winst niet meer in gevaar kwam. De eindstand werd 14-8.

Voorzitter Angelo van der Hoeven feliciteerde het team en na hem de rest van het toegestroomde publiek. De spelers kregen vaantjes en een T-shirt en natuurlijk waren er bloemen voor coaches en trainers. Het feest werd voortgezet in de kantine met spekkies, drinken en patat.

Foto trainers en coaches: Sander van Driel, Lisa Meijndert, Jeanet Hogervorst, Arthur van der Burg, Angelique van Rijn en de spelers: Daphne van der Burg, Lisa van Eijsden, Steven Savelberg, Chris van Houten, Luuk Haye, Julie van Rijn en Anne van der Sande. Foto: Mieke van Veen.