Handbaldames stomen op

Sport 30 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 6 februari speelde Dames 1 van Oliveo Handbal tegen concurrent Ventura uit Schiedam. Ventura stond vierde in de poule met twaalf gespeelde wedstrijden en Oliveo stond derde met negen wedstrijden. In deze thuiswedstrijd was Oliveo erop gebrand om te winnen.

Ook omdat Welp van de Week Lara Klompé 's ochtends met haar team Welpen 2 kampioen was geworden, wilden de dames niet achterblijven. De vorige ontmoeting met Ventura in november van vorig jaar was met winst afgesloten voor Oliveo met het nipte verschil van twee treffers.

Trainer/coach Henny van Bemmelen wilde een snel spelletje zien met veel balbezit en een goede onderlinge communicatie, het zogenaamde 'praten'. De dames luisterden goed, want binnen tien seconden had Rianne van der Helm haar eerste doelpunt gezet. Oliveo speelde fel en er werd een leuke eerste helft neergezet met een goede actieve verdediging en met goed opgezette break outs. De invalsters Ingrid Bruinen en Stephanie Haket waren zo lekker bezig dat ze door middel van gele kaarten even tot rust gemaand moesten worden. Na vijftien minuten was de stand 8-7 en daarna stoomden de dames door naar een ruststand van 19-15.

Coach Bemmel was best tevreden en hij wilde graag dat de tweede helft er ook zo uit zou gaan zien met lekker actief en snel spel. Ventura had echter geleerd van de eerste helft en de bezoekers gingen feller in de aanval. Binnen een kwartier vielen er vijf treffers en het werd moeilijker voor Oliveo. Na ook nog een gemiste strafworp kwam Ventura dichterbij. Ingrid Bruinen scoorde uit de rechterhoek. Danique van Lokven stond fantastisch te keepen en ze redde de in deze fase falende verdediging meerdere malen. De spanning steeg, want met nog vier minuten speeltijd stond Ventura 22-23 voor. Gelukkig kreeg Jeanet Hogervorst nog een goed aangegooide break out die zij af kon ronden en daarna lukte het Ingrid Bruinen in de laatste minuut nog het doel te treffen. De wedstrijd eindigde met 24-23.

Het was jammer dat de dames van Oliveo het zich in de tweede helft zo moeilijk hadden gemaakt, maar met deze overwinning blijft Oliveo op dit moment derde in de poule.

Scorers: Sophie de Jong 5, Rianne van der Helm 5, Jeanet Hogervorst 5, Ingrid Bruinen 5, Shanna Nemethy 2, Esther Hogervorst 1 en Melissa van der Hoeven 1

Zaterdagavond 13 februari speelt Dames 1 thuis tegen Hellas 3. De wedstrijd in de ballonhal aan de Monnikenweg begint om 19.00 uur.

Meer via: oliveohandbal.nl