Eerste zaalkampioenschap voor Oliveo

Sport 30 keer gelezen

Rotterdam - GD2P, het tweede gemengde welpenteam uit Pijnacker van Oliveo Handbal was bij de nieuwjaarsreceptie uitgeroepen tot 'Team van het Jaar' vanwege de verdienstelijke prestaties van deze jonge handballers. Het was de afgelopen maanden geen enkele keer verslagen, de ouders zijn actief betrokken bij de club en het team verkocht de meeste Grote Club Actie loten. Zaterdag 6 februari haalde de ploeg in Rotterdam met een klinkende overwinning op Atomium 2 het eerste zaalkampioenschap binnen.

Gemengd D2 was al vroeg in het seizoen niet meer in te halen. Met grote overwinningen op rij en een doelsaldo van 213 voor en 41 tegen was het voor het Rotterdamse Atomium bijna onmogelijk de ploeg uit Pijnacker partij te geven. Gewapend met een spandoek had GD2 in de Rotterdamse sporthal De Enk maar één doel voor ogen: kampioen worden!

De Pijnackerse ploeg scoorde binnen acht seconden via een vrije doelkans van Ole Poeth. Al snel liep Oliveo - mede door een aantal prachtige onderscheppingen - uit tot 0-10. Door een vlug samenspel wist Ramon de Vries via een mooie bal van Carly Duijvestijn de stand tot 0-16 bij rust te brengen.

In de tweede helft scoorde Leroy Smit vier keer op rij, waarna Max Langelaan vanuit de hoek doel trof. Lara zette 0-22 op haar naam en door het mooie verdedigingswerk van Tess Duijvestijn wist Oliveo de score bij de tegenstander lang op nul te houden. Pas bij 0-23 lukte het Atomium toch de Pijnackerse keeper te passeren. Via 2-25 wist Oliveo tenslotte de eindoverwinning van 2-27 binnen te halen en daarmee met overtuiging het zaalkampioenschap, een pluim op het werk van de trainers en coaches Karin Smit, Bianca en Mike van Bemmelen en stagiaire Bianca Taal.

Na de uitreiking van de vaantjes en bloemen door de meegereisde bestuursleden ging het team met aanhang snel terug naar de thuishaven aan de Monnikenweg om gezellig in de kantine een klein feestje te bouwen.

's Avonds ging het feest voor Lara en Leroy nog even verder; zij waren - per toeval - ook nog eens Welp van de Week bij de wedstrijden van de selecties. Meer over Oliveo via: oliveohandbal.nl

Scorers: Leroy Smit 12, Ole Poeth 6, Ramon de Vries 6, Max Langelaan 2 en Lara Klompé 1

Foto: Mieke van Veen. Alle zaalkampioenen bij elkaar: trainers en coaches Bianca van Bemmelen, Karin Smit, Mike van Bemmelen, Bianca Taal en de spelers: Carly Duijvestijn, Ramon de Vries, Lara Klompé, Max Langelaan, Tess Duijvestijn, Ole Poeth en Leroy Smit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant