Handbalheren bereiken halve bekerfinale

Sport 36 keer gelezen

Leidschendam - In de strijd om de Jan Alma Cup speelde Heren 1 van Oliveo Handbal de kwartfinale dinsdagavond 2 februari in Leidschendam tegen EHC 2. Coach André de Waal had zijn ploeg gewaarschuwd het duel niet te licht op te nemen.

Tegen alle afspraken in startte Oliveo de wedstrijd zwak. De opbouwrij zette nauwelijks druk in de aanval en Oliveo kwam niet door de geroutineerde verdediging van EHC. De meeste schoten waren een gemakkelijke prooi voor de keeper. Angelo van der Hoeven wist na 4-1 met enkele welgemikte afstandsschoten Oliveo toch in de wedstrijd te houden.

De verdediging leverde beter werk af, waardoor EHC niet op al te grote voorsprong kon komen. Maar het was vooral aan het fantastische keeperswerk van Robin Herbschleb te danken dat de schade in de rust beperkt bleef tot 13-9. Hij hield enkele breaks en twee strafworpen.

Na de rust - en de nodige woorden van coach André - toonde Oliveo wel de nodige inzet. EHC bleef de eerste tien minuten nog op voorsprong, maar de thuisploeg kreeg het geleidelijk aan toch moeilijker.

Bij een stand van 19-15 zorgde Dennis van Bemmelen voor de opmerkelijke opmars met vijf treffers. Na de gelijkmaker en het hiermee herwonnen zelfvertrouwen kreeg Oliveo meer vat op het spel van EHC. Roel de Jong zette de ploeg op de voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Dankzij enkele onderscheppingen en snelle tegenaanvallen van Samuel Luscuere werd de overwinning zeker gesteld. Via 22-23 liep Oliveo uit naar de eindzege van 23-29. Scheidsrechter De Vries leidde deze af en toe hectische pot in zijn eentje prima.

De halve finale wordt gespeeld tegen de winnaar van de wedstrijd Atomium 2 - HWC 2. Meer via oliveohandbal.nl.