Belangrijke stap jeugdgezondheidszorg

Regio 18 keer gelezen

Regio - 26 januari heeft de gemeenteraad van Westland, behoudens enkele wensen en bedenkingen, ingestemd met de vorming van een stichting voor jeugdgezondheidszorg van 0 tot 19 jaar.

Daarmee is de eerste stap gezet om te komen tot een slagvaardige organisatie die de jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 19-jarigen gaat uitvoeren voor Westland en 7 andere gemeenten in Haaglanden (Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland). Westland is de eerste gemeente in de regio die dit besluit heeft genomen, de andere gemeenten volgen in februari.

In de regio wordt de jeugdgezondheidszorg uitgevoerd door de GGD Zuid Holland West (voor de 4-19 jarigen) en 4 thuiszorgorganisaties (voor de 0-4 jarigen). Wethouder Marga de Goeij van zorg en welzijn gemeente Westland: "Dat is geen optimale situatie. Met de oprichting van deze stichting willen we daadwerkelijk de knip uit de zorg halen. Op deze manier krijgen we in de regio een organisatie die de service aan ouders en kinderen tot uitgangspunt heeft. Een stichting waar mensen beter ingezet kunnen worden, die open staat voor vernieuwing en waar samenwerking eenvoudiger wordt. Precies zoals we dat willen met het Centrum voor Jeugd en Gezin."

De GGD ZHW zal zich, in afgeslankte vorm, ontwikkelen tot het regionale kenniscentrum voor de publieke gezondheid en de openbare gezondheidzorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant