Handbaldames houden het vizier scherp

Sport 21 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 23 januari kwam Savosa uit Barendrecht in de ballonhal op bezoek voor de wedstrijd tegen Dames 1 van Oliveo Handbal. Savosa stond met acht gespeelde wedstrijden op de vierde plaats in de poule en Oliveo op de tweede.

Het team - nog steeds geplaagd door geblesseerden - kon aangevuld worden met de zusjes Esther en Jeanet Hogervorst uit Dames 2 en Ingrid Bruinen uit Dames A. De opdracht van coach Henny van Bemmelen luidde deze week: veel lopen, overdonderen en druk zetten vanaf het begin.

Dat begin begon verrassend, want Savosa had binnen een halve minuut het eerste doelpunt gezet wat Oliveo meteen wakker schudde; het zou geen 'appeltje-eitje-wedstrijd' worden. Het antwoord kwam na twee minuten van Jeanet Hogervorst die de eerste twee doelpunten op haar naam schreef. Beide teams waren aanvallend aan elkaar gewaagd en na een kwartier was de stand 8-6. Savosa voerde de druk op en werd gevaarlijk in de aanval.

Oliveo kreeg een harde dobber in de verdediging. Met vier treffers op rij kwamen de bezoekers via 9-10 snel terug. Oliveo bleef strijdvaardig, maar miste een break out en scoorde slechts eenmaal. Keepster Danique van Lokven hield daarna echter een strafworp en na deze opsteker volgden enkele geslaagde aanvallen, zodat de rust toch met een kleine voorsprong van 15-11 ingegaan kon worden. Welp van de week Noa Haket mocht mee de bestuurskamer in voor het oppeppende coachpraatje.

Zaterdag 6 februari vindt de spannende return plaats tegen Ventura 2 in de ballonhal aan de Monnikenweg. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Meer via www.oliveohandbal.nl

Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.