Het Spectrum helpt Haïti

Actueel 36 keer gelezen

Delfgauw - Een verschrikkelijke ramp zoals in Haïti grijpt ook kinderen erg aan. Ze zien beelden op televisie, spreken er op school over en met hun ouders. Sommige kinderen laten het daar niet bij, maar komen zelf in actie. Demi, bijvoorbeeld, uit groep 5 van basisschool Het Spectrum in Emerald, Delfgauw.

Directrice Astrid Toussaint: “Ze kwam samen met een aantal andere kinderen uit groep 5 naar me toe. Hun vraag was of het mogelijk was dat de school een inzamelingsactie voor Haïti zou houden. Ik vond dat natuurlijk een heel goed idee.” Demi en de andere kinderen hebben toen een doos gemaakt, waarmee ze langs alle klassen zijn gegaan. Daarna heeft de doos een plaats gekregen in de hal van de school. Iedereen kan zijn donatie voor Haïti hier in doen. “Het is echt bijzonder dat kinderen van een jaar of acht helemaal zelf met zo’n initiatief komen”, zegt Toussaint.

“Natuurlijk wordt er tijdens de lessen ook over de ramp gesproken, maar dit idee kwam echt helemaal van de kinderen zelf. De actie loopt trouwens heel goed. Al heel wat kinderen hebben geld in de doos gedaan. De vader van Demi zal na afloop zorgen dat het ingezamelde geld overgemaakt wordt op giro 555.”

Demi heeft bij haar actie vooral veel hulp gehad van Ava. “Maar de doos heb ik alleen gemaakt”, zegt ze. “Op televisie heb ik wel wat beelden van de aardbeving gezien en in de klas werd er ook over Haïti gepraat. Maar ik kwam vooral op het idee door mijn vader, die zelf voor zijn werk met Haïti bezig was.” De doos heeft tot en met vrijdag in de hal van Het Spectrum gestaan. De laatste tussenstand was 182 euro en 52 cent, op één dag bij elkaar gebracht door kinderen van de basisschool. “Ik ben heel tevreden met het resultaat”, zegt Demi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant