Gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt Haïti

Actueel 322 keer gelezen

Pijnacker - De gemeente Pijnacker-Nootdorp dankt alle inwoners voor de vele spontane en vaak ludieke geldinzamelingsacties die zijn georganiseerd. Het bracht heel wat geld op voor de nationale actie ‘Nederland helpt Haïti’.

Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp wil graag een bijdrage leveren. Geld voor noodhulp en wederopbouw is had nodig. Namens alle inwoners doneert de gemeente 48.000 euro, dit is één euro per inwoner.

De medewerkers in het gemeentekantoor is gevraagd mee te doen aan deze actie door één verlofuur in te leveren. De teller staat inmiddels op 178 medewerkers die hier aan gehoor hebben gegeven. Dit betekent dat er een bedrag van 3.885,74 is ingezameld, bruto want van de minister van financiën hoeft hierover geen belasting betaald te worden. En het einde is nog niet in zicht, de aanmeldingen voor het omzetten van uren voor harde valuta komen nog steeds binnen.

De gemeenteraad besluit vandaag, donderdag 28 januari, officieel of zij de 48.000 euro beschikbaar stelt. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil het geld besteden aan twee uitzonderlijke acties. Ten eerste de stichting Hart voor Haïti, die ter plaatse al jaren goed werk verricht. En ten tweede de landelijke actie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die zich richt op de wederopbouw.

Telstar Uitgeverij in actie voor Haïti

Gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt Haïti

Geboren op Haïti

Stichting Hart voor Haïti

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant