Aanmelden kandidaten Sportprijzen 2009

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker - Aan het einde van de Nationale Sportweek, op vrijdag 23 april, vindt de uitreiking plaats van de Sportprijzen over het kalenderjaar 2009.

Aanmelden van kandidaten voor de categorieën jeugd (tot en met achttien jaar), senioren (vanaf negentien jaar) en teams kan tot en met zondag 14 februari, evenals mensen en verenigingen die in aanmerking komen voor een Waarderingsprijs.

Wie worden de opvolgers van turner Boudewijn de Vries (jeugd), wielrenner Hans Post (senioren) en het juniorenkwartet van Restore Cycling (teams)? Zij wonnen namelijk de Sportprijzen 2008. Voor Boudewijn de Vries was dit overigens voor het tweede achtereenvolgende jaar maar, gezien zijn leeftijd, ‘promoveert’ hij nu naar de categorie senioren.

Iedereen kan kandidaten voor de Sportprijzen over het kalenderjaar 2009 aanmelden. Besturen van verenigingen, trainers, coaches, familieleden, vrienden en supporters mogen hun favorieten nomineren. Individuele sporters moeten wel woonachtig zijn in Pijnacker-Nootdorp en teams dienen deel uit te maken van een club in deze gemeente.

Voor alle duidelijkheid, sporters die bij een vereniging elders in binnen- of buitenland individueel of in teamverband topprestaties leveren maar ingeschreven staan in de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen dus ook aangemeld worden als kandidaat. En bovendien mensen of verenigingen die in aanmerking komen voor een Waarderingsprijs omdat zij zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de sport.

Jury

Het aanmelden van kandidaten kan door een mail te sturen naar sportprijzen@telstar-uitgeverij.nl met daarin de naam, adres, contact- en woonplaatsgegevens van de kandidaat of het team en uiteraard de reden van aanmelden plus een overzicht van de geleverde prestaties in het kalenderjaar 2009. Op zondag 14 februari sluit de termijn van kandidaatstelling.

De jury (bestaande uit redacteuren van de Telstar en Eendracht en leden van het Sportplatform) kiest per categorie een aantal nominaties. Deze genomineerde sporters ontvangen een uitnodiging om op 23 april bij de uitreiking aanwezig te zijn. Ook kiest de jury, die de uitreiking van de Sportprijzen in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseert, per categorie een winnaar of winnares.

Sportprijzen, een terugblik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant