Handbalheren geven zich gewonnen

Sport 27 keer gelezen

Sassenheim - De heren van Oliveo Handbal hebben het zondag 17 januari niet gered tegen Northa. De thuisploeg bleek te sterk en won verdiend met 30-24, nadat het bij rust al een voorsprong van 17-14 kende.

In deze return had Oliveo alles te duchten van het sterke Northa waarvan Oliveo in de thuiswedstrijd in november een zwaar bevochten, nipte overwinning had geboekt. In de eerste helft had Oliveo veel moeite met het rechteraanvalsblok van Northa. Hoewel hier al rekening mee was gehouden, lukte het de bezoekers niet om dit gevaar te bezweren. Met tien treffers in de eerste helft hadden deze aanvallers dan ook een belangrijk aandeel in de voorsprong van Northa.

Aanvallend moest het team van André de Waal het vooral hebben van de opbouwers en de cirkel; de hoekspelers kwamen nauwelijks in het stuk voor. Tot 7-7 ging de strijd gelijk op, waarna Northa een gaatje kon slaan van twee treffers. In de laatste tien minuten werd Oliveo zelfs op een achterstand van 16-11 gespeeld, maar in de slotminuut lukte het om de schade te beperken tot drie treffers.

Na de rust pakte Oliveo de zaken in de verdediging anders aan. Met Roel de Jong en Samuel Luscuere in de rol van persoonlijke bewakers van het aanvalsblok op rechts, lukte het om verdedigend een stuk beter voor de dag te komen. Na 20-15 kende de ploeg een sterke verdedigende fase. Miste Oliveo in de eerste helft scherpte in de dekking, nu liet de afwerking in de aanval echter te wensen over. Meer via www.oliveohandbal.nl