Handbaldames kruipen uit dal

Sport 82 keer gelezen

Rozenburg - Zondag 17 januari ging Dames 1 van Oliveo Handbal sterk verzwakt naar Rozenburg om daar het eerste team van Indus '67 te treffen. Van de twaalf basisspeelsters waren er vijf geblesseerd of verhinderd.

De junioren Gianna Steijger, Tara van der Kleij, Stephanie Haket en Ingrid Bruinen haastten zich na hun gewonnen wedstrijd in Den Haag direct naar Rozenburg om in te vallen. Rianne van der Helm was hersteld van een enkelblessure en kon haar opwachting bij Dames 1 weer maken.

Na het warmlopen was de opdracht van coach Henny van Bemmelen om in het eigen spel te geloven. Al in de eerste minuut scoorde Laura Vrijenhoek met een strafworp. Het lukte niet een uitbraak van Sophie de Jong af te ronden, maar Laura inde al snel een tweede strafworp. Binnen vijf minuten was de stand 1-3, maar via 7-8 kwam Indus terug. Het spel werd hierna onder de druk aan beide kanten chaotischer. De verdediging van Oliveo werd gesloten en het lukte de thuisploeg daarna nauwelijks om er doorheen te komen. In de laatste minuut liep Shanna Nemethy een vergeefse break out. De rust ging in met 11-12 in het voordeel van het bezoekende Oliveo. In de tweede helft was de opdracht tevens om het spel simpel te houden.

Scorers: Sophie de Jong 6, Melissa van der Hoeven 6, Laura Vrijenhoek 5, Ingrid Bruinen 3, Shanna Nemethy 2, Rianne van der Helm 1 en Gianna Steijger 1.