Marnick Zaalberg 500e lid Avanti

Sport 123 keer gelezen

Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti heeft zaterdag 16 januari 2010 het 500e lid gehuldigd. Uit handen van voorzitter Pieter Pijper ontving Marnick Zaalberg een nieuwe sporttas met zijn naam erop.

Korfbalvereniging Avanti is opgericht op 1 januari 1962 en viert over twee jaar het vijftig jarige jubileum. Er werd in het verleden wel eens gekscherend gezegd, wat zou het mooi zijn als we dat jubileum vieren en dan ook het 500e lid kunnen huldigen. Het gaat echter zo goed met de vereniging dat twee jaar voor het bereiken van die mijlpaal het 500e lid zich al aanmeldde. Met dit aantal behoort Avanti tot de grootste twaalf korfbalverenigingen van Nederland.

Een blik in de geschiedenisboekjes van Avanti leert dat de korfbalvereniging in de beginjaren bij elk 25e lid een feestje te vieren had. Zo kwamen we onder andere de namen tegen van Sjaak van Dijk (mei 1976 150e lid), Monica Radstake (175e lid in september 1977), Reinier Bos (juni 1978 200e lid) en Marielle Fransoo (250e lid in oktober 1979).

Cherrel Tonkes, die nu in de A1 speelt, was in 1999 het 300e lid en daarna werd een tijdlang niets meer gevierd. Tot aan deze zaterdag. In de rust van de wedstrijd van Avanti 1 tegen GKV 1 nam voorzitter Pieter Pijper het woord en sprak van een zeer bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Avanti. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het nog steeds mogelijk om te groeien als vereniging en het bereiken van deze mijlpaal zag Pieter dan ook als een belangrijke verdienste van al die vrijwilligers.

Marnick Zaalberg speelt bij Avanti in het E6 en omdat hij het 500e lid is geworden ontving hij een nieuwe sporttas met zijn naam erop. Voorzitter Pieter Pijper hoopte dat Marnick net zolang lid van Avanti zou blijven dat hij ook nog zou mee kunnen maken dat het 1000e lid gehuldigd gaat worden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant