Avanti in fysiek geweld ten onder

Sport 132 keer gelezen

Pijnacker - In een wedstrijd die meer op een partijtje Grieks-Romeins worstelen leek verloor Avanti met 21-24 van GKV. Scheidsrechter Beumer liet deze zaterdag wel heel erg veel toe en Avanti werd daar de dupe van.

De wedstrijd Avanti tegen GKV was alweer de eerste returnwedstrijd in deze zaalcompetitie. In de heenwedstrijd had de ploeg uit Pijnacker met 21-23 gewonnen. De ploeg uit Gorinchem had vorige week indruk gemaakt door met 29-13 te winnen van Albatros. Waar Avanti bovenin het klassement meespeelt, heeft GKV de punten hard nodig om weg te blijven uit de degradatiezone.

In de beginfase van de wedstrijd liet Avanti het zelf liggen. David Post scoorde nog wel de 1-0 uit een vrije bal maar toen liep GKV weg naar een 1-5 voorsprong. De verdedigende druk van Avanti was niet fel genoeg in deze fase en dat leverde direct een vier punten achterstand op. Dé Post bracht zijn ploeg uit twee standaardsituaties nog wel op 3-5 maar na de 4-6 werd de marge weer vier doelpunten. Tot aan de rust bleef dit verschil. Coach Steven Mijnsbergen bracht nog voor de rust een wissel: Kitty van der Ende kwam in de ploeg voor Laura van Leersum. Ruststand 11-15.

Na de rust speelde Avanti beter op het schot en na tien minuten was de stand weer gelijk getrokken op 17-17. De score ging om en om tot de 19-19. Aanvoerder Willem Roest van GKV bracht met twee afstandsschoten zijn ploeg op 17-19. En Avanti kreeg dat gat niet meer gedicht. Vele reboundduels onder de korf gingen verloren omdat veel geduw en getrek geoorloofd was deze avond en GKV daar optimaal gebruik van maakte. De A1-junioren Stefan Hogervorst en Iris Westhoven werden aan het eind van de wedstrijd in het veld gebracht en Stefan Hogervorst wist nog van afstand te scoren. Eindstand 21-24.

Doelpunten: David Post (5), Dé Post (5), Ronald Struijk (4), Mariska Zuidervaart (2), Stefan Hogervorst, Laura van Leersum, Judith Molijn, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti om 19.50 uur in Goes tegen Tjoba en zal er alles aan doen om de eerste overwinning van het kalenderjaar 2010 binnen te gaan halen.