Handbaldames nemen punten mee

Sport 35 keer gelezen

Den Haag - Na een pittige trainingsweek moesten de dames van Oliveo Handbal zondag 10 januari naar Hellas in Den Haag met drie geblesseerde speelsters.

Het team was aangevuld met Esther en Jeanet Hogervorst uit Dames 2 en Ingrid Bruinen uit DA1. De opdracht van coach Henny van Bemmelen was lekker fel spelen met het 'koppie' en met overtuiging. Dit waren de ingrediënten die de week ervoor ontbraken.

Inderdaad begonnen de dames van Oliveo lekker fel, want in de eerste twintig seconden van de wedstrijd scoorde Melissa van der Hoeven al haar eerste doelpunt; de toon was gezet. Oliveo was gretig en er werd goed overgespeeld. Al gauw had Melissa drie doelpunten op haar naam staan. Hellas kwam echter terug en na elf minuten was de stand 6-4 in het voordeel van Hellas. Maar daar kwam snel verandering in. Er kwamen leuke break outs van de dames Hogervorst en Sophie de Jong waaruit gescoord werd. Ingrid Bruinen werd volgens het scheidsrechtersduo iets te fanatiek en zij kreeg een gele kaart. Ingrid en Laura Vrijenhoek kregen beiden een tijdstraf van twee minuten.

Sanne van der Ende bleef met haar duim in een shirt van de tegenstander hangen en zij voegde zich op de blessurebank. Oliveo wist zich desondanks in de eerste helft goed staande te houden en sloot deze af met een stand van 7-13 in het voordeel van Oliveo.

Scorers: Sophie de Jong 4, Inge van der Ende 2, Sissy Loomans 1, Melissa van der Hoeven 5, Laura Vrijenhoek 1, Shanna Nemethy 2, Ester Hogervorst 3, Ingrid Bruinen 3, Jeanet Hogervorst 4.

Zondag gaan de handbaldames naar Indus'67 in Rozenburg en zij spelen om 14.20 uur.

Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.