Avanti laat Antilopen ontsnappen

Sport 41 keer gelezen

Pijnacker- Als er een kans was geweest om kampioenskandidaat Antilopen te verslaan dan was het afgelopen zaterdag wel. Tot aan de 18-18 ging het scoreverloop gelijk op, maar Avanti gaf de laatste vier minuten de wedstrijd uit handen. Eindstand 18-21.

Avanti tegen Antilopen was de wedstrijd tussen de twee koplopers in de Overgangsklasse B. Avanti doet het als promovendus verrassend goed in de overgangsklasse en Antilopen maakte tot nu toe indruk met heel veel doelpunten. Avanti startte de wedstrijd voortvarend. Via Dé Post (strafworp Fenna Teunissen) en Colin van der Zanden kwam Avanti op een 2-0 voorsprong. Helaas werd een strafworp voor 3-0 gemist waarna Antilopen toch weer op gelijke hoogte kwam. Het was weer de eerste aanval die het volle rendement haalde via wederom een strafworp en een fantastische doorloop van Dé Post. Antilopen zat niet in de wedstrijd, Avanti legde prima verdedigende druk en de ploeg uit Leusden was eigenlijk alleen uit standaardsituaties (tikvariant vrije ballen en strafworpen) doeltreffend. Tot aan de rust ging het scoreverloop gelijk op, maar Steven Mijnsbergen moest bij 6-7 zijn manschappen even op scherp zetten. Dankzij Fenna Teunissen en Ronald Struijk werd de ruststand 8-7. De eerste helft waren de sterke verdedigingen bepalend voor het wedstrijdbeeld, waardoor de doelpunten nog niet als rijpe appelen van de boom vielen. Het enige verwijt dat Avanti zichzelf kon maken is dat het meer had moeten scoren, er waren voldoende kansen geweest.

Na de rust pakte Avanti goed door en weer Ronald Struijk was van afstand trefzeker (9-7). Tot 12-10 zat Avanti nog goed in de wedstrijd maar het ging vervolgens slordiger spelen. Antilopen kwam op 12-12, en scoorde nog een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Na de 13-13 bracht Steven Mijnsbergen Kitty van der Ende in de ploeg voor Mariska Zuidervaart om meer rebound te krijgen en te proberen de moeizaam lopende tweede aanval weer op de rails te zetten. Er werd om en om gescoord tot aan de 18-18 en in een halve minuut sloeg Antilopen toe. Een afstandsschot en een strafworp betekende 18-20 en de eindstand werd vijf seconden voor tijd op 18-21 bepaald. Helaas geen punten voor Avanti en de ploeg was dan ook teleurgesteld omdat er vandaag echt kansen waren geweest om de punten in Pijnacker te houden.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), Mariska Zuidervaart (2), Laura van Leersum en David Post.