Handbaldames spelen onder de maat

Actueel 43 keer gelezen

Vlaardingen - Zondag 3 januari speelde Dames 1 van Oliveo Handbal hun eerste wedstrijd in 2010 tegen HWC 2. De thuisclub die op de een na laatste plaats stond, had een makkelijke tegenstander moeten zijn voor het team uit Pijnacker dat een derde plek bezette.

De opdracht die coach Henny van Bemmelen het team gaf, was om snel en met het 'koppie' te spelen in een offensieve 3-2-1-opstelling. Die snelheid kwam er echter de hele wedstrijd niet in. HWC scoorde na vijf minuten pas de 1-0 en na een kwartier stond het 5-4. Over en weer lieten de teams steken vallen en de kansen leken nog niet verkeken. Jeanet Hogervorst liep een goede uitbraak, maar kon die niet afronden. Ook diverse strafworpen troffen geen doel. Bij de ruststand van 7-5 was de conclusie dat het team het af liet weten; de prestaties stonden niet in verhouding tot wat Oliveo in huis zou moeten hebben.

Na rust was HWC met een overwinning in zicht gretiger dan Oliveo.

Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.

Zondag 10 januari speelt Dames 1 om 16.20 uur tegen Hellas 3 in Den Haag. De handbalheren nemen het in hun eerste wedstrijd dit jaar in Zoetermeer op tegen Gemini 2 om 15.45 uur. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant