Jaarwisseling Den Haag minder heftig

Regio 14 keer gelezen

Den Haag – In Den Haag is de jaarwisseling – in vergelijking met vorig jaar – beheersbaarder verlopen. De Mobiele Eenheid (ME) hoefde niet te worden ingezet/url. Wel kijken de hulpdiensten terug op een drukke nacht.

Burgemeester Van Aartsen: “De jaarwisseling is in Den Haag minder heftig verlopen dan vorig jaar. Desondanks blijft de jaarwisseling een crisissituatie die enige uren aanhoudt.’

Dat het minder heftig was, komt door proactief optreden van politie, Openbaar Ministerie, brandweer en gemeente waarbij in de voorfase veel brandbaar materiaal werd opgeruimd, een aantal verdachten werd aangehouden en een groot aantal potentiële raddraaiers is aangeschreven. Maar ook door de ondersteuning op straat van ongeveer 100 man uit moskeën en voetbalclubs in Den Haag Zuidwest, buurtvaders, jongeren 4youth in Transvaal, Al Hadaf in de Schilderswijk en betrokken bewoners in Ypenburg.

Er werden 23 auto’s in brand gestoken. Dat is minder dan vorig jaar, toen in Den Haag 52 auto’s in brand werden gestoken. De politie hield gedurende de nacht drie personen aan op verdenking van brandstichting van personenauto’s. De politie in Den Haag hield van oudejaarsdag 00.00 uur tot nieuwjaarsdag 07.00 uur in Den Haag 53 personen aan voor aan Oud en Nieuw gerelateerde misdrijven zoals openlijke geweldpleging, vernielingen en brandstichting.

Supersnelrecht

Het arrondissementsparket in Den Haag brengt maandag 4 januari een aantal zaken via het zogenoemde supersnelrecht voor de rechter.

Gewonde agent

Een politieagent raakte gewond. Hij kreeg een onbekende vloeistof in zijn gezicht gespoten. De vermoedelijke dader is aangehouden.

Brandweer en GGD

De Brandweer moest naast het blussen van autobranden voor tien woningbranden en een brand bij een school uitrukken. Er vond één middelbrand plaats in een aantal kelderboxen aan het Gradaland. In totaal kwam de GGD voor acht vuurwerkslachtoffers in actie.

Opruimactie

De Haagse opruimploegen konden dit jaar vlot hun werk doen. Zij zijn gestart in de vroege ochtend, toen de meeste feestvierders naar huis waren. Omstreeks 09.30 uur waren alle grotere vreugdevuren geblust en opgeruimd. Later in de ochtend werden ook kleinere plekken met vuurwerkresten en ander brandbaar materiaal opgeruimd. Aan het einde van de ochtend is gestart met het opruimen van de vreugdevuren op het Noorder- en Zuiderstrand. Inwoners van Den Haag worden opgeroepen om waar mogelijk mee te helpen, bijvoorbeeld door zelf de stoep schoon te vegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant