Internationaal driekamp bij Avanti

Sport 99 keer gelezen

Pijnacker - Het Nederlandse Team <21 jaar heeft de internationale driekamp bij Avanti in Pijnacker gewonnen. Met een overwinning op de Haagse Selectie en een gelijkspel tegen Chinees Taipei werd de eerste plaats veroverd. Chinees Taipei eindigde op de tweede plaats en de Haagse Selectie werd derde.

Sporthal De Viergang was woensdagavond goed bezet. Ruim 400 toeschouwers waren getuige van dit eerste internationale toptoernooi in Pijnacker. In de eerste wedstrijd van het toernooi stond meteen een kraker op het programma: Het Nederlands Team <21 jaar tegen Chinees Taipei. Na een 7-6 voorsprong bij rust voor de Nederlanders werd het aan het slot van de tweede helft toch nog gelijk (11-11).

De volgende ronde speelde de Haagse Selectie tegen het Nederlandse Team <21 jaar. Aan de hand van een zeer zuiver schietende Tim Heemskerk (van Fortuna/MHIR uit Delft) werd de Haagse Selectie naar een grote nederlaag gespeeld (7-15). Bij de Haagse Selectie was duidelijk te zien dat ze nog nooit met elkaar gespeeld en getraind hadden. In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op (rust 6-7), maar in de tweede helft wist het Haagse Team nog maar ??n keer te scoren. Eindstand 7-15.

In de laatste wedstrijd zou bepaald worden wie de winnaar zou worden van dit toernooi. Omdat het Nederlandse team <21 jaar met acht punten verschil had gewonnen van de Haagse Selectie en gelijk gespeeld tegen Chinees Taipei, moest Chinees Taipei met meer dan acht doelpunten verschil winnen. En dat zat er deze wedstrijd niet in. De ploeg uit Taiwan raakte vermoeid (de ploeg was dinsdag pas aangekomen in Nederland) en de krachten vloeiden weg. De Haagse Selectie raakte beter ingespeeld en zo ontspon zich een boeiend duel. De Haagse Selectie leidde met de rust nog met 9-10, maar moest het initiatief in de tweede helft aan Chinees Taipei laten. Maar dankzij Mike Ekelmans en Colin van der Zanden werd het weer gelijk (13-13) en na de 14-13 van Kuo-En Chang bracht Wouter Bohmers de eindstand op 14-14.

Als extra element was er tijdens de rust van elke wedstrijd het spel lijntje schieten, waarbij Avanti-leden drie kansen kregen om vanaf de middenlijn te scoren. Sjaak Bijl lukte het als enige om te scoren. Van de drie doelpogingen scoorde hij maar liefst tweemaal. Een unieke prestatie en een daverend applaus van het publiek viel hem ten deel. Wedstrijdverslagen en foto?s van dit toernooi zijn te vinden op www.avantikorfbal.nl.