Handbalheren stellen teleur

Sport 358 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zich zaterdagavond 19 december geen goede dienst bewezen in de laatste wedstrijd van dit jaar. De ploeg speelde onherkenbaar tegen het nog puntloze Atomium '61 uit Rotterdam en mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen dat het duel in een gelijkspel eindigde.

Vooral in verdedigend opzicht gaf Oliveo niet thuis. Het liet zich soms wel erg gemakkelijk verschalken door de geroutineerde ploeg uit Rotterdam en had geen antwoord op het trage, fysieke spel, dat soms ook op anti-handbal leek. In plaats van ??n front te vormen, werd er teveel individueel verdedigd, waardoor het team van coach Andr? de Waal in de meeste gevallen het onderspit moest delven.

Aanvallend liet Oliveo zich nog wel van zijn goede kant zien, hoewel een aantal spelers zich toch van de wijs lieten brengen door de soms harde overtredingen. Hier hadden de heren van Oliveo echter ook zelf debet aan, omdat ze te snel de bal naar de cirkelspeler speelden. In plaats van gebruik te maken van het eigen snelle en afwisselende spel om de verdediging van Atomium stuk te spelen, ging de thuisploeg het persoonlijke duel aan. Toch ging Oliveo nog met een voorsprong van 20-18 de rust in.

De tweede helft begon slecht, maar daarna liet Oliveo onder leiding van Jan Robroeks het eerste kwartier zien toch de betere ploeg te zijn. Meer via www.oliveohandbal.nl

Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.