Avanti blijft thuis ongeslagen

Sport 206 keer gelezen

Pijnacker ? Korfbalvereniging Avanti is ook in de vierde thuiswedstrijd ongeslagen gebleven. Tegenstander Rust Roest uit Eindhoven werd na een 7-5 voorsprong bij rust eenvoudig met 20-14 opzij gezet. Uitblinker David Post schakelde de belangrijkste schutter van Rust Roest uit.

Avanti kent een verrassende rentree in de overgangsklasse. Na vier wedstrijden staat de ploeg uit Pijnacker samen met Antilopen uit Leusden aan kop. Tegenstander Rust Roest had drie punten uit vier wedstrijden verzameld en was nog ongeslagen in uitwedstrijden. Avanti was echter ongeslagen in thuiswedstrijden, dus dat beloofde een interessante krachtmeting te worden.

De wedstrijd tegen Rust Roest kwam echter moeilijk op gang. Beide ploegen verdedigden zeer scherp waardoor er weinig goed uitgespeelde aanvallen waren. Bij de rust waren er daardoor maar twaalf doelpunten gemaakt (7-5) en dat is voor een schotklokwedstrijd zeer mager. Behalve de 0-1 was het steeds Avanti dat het initiatief nam in het scoreverloop. Bij 2-2 waren het D? Post en Colin van der Zanden die voor de 4-2 zorgden en bij de 5-5 waren het doelpunten van Judith Molijn en Mariska Zuidervaart die de 7-5 ruststand op het bord brachten.

De doelpuntenproductie bij Rust Roest wordt normaal gesproken voor een groot gedeelte verzorgd door topschutter Diederik Klaasen. Hij zat na vier wedstrijden op een gemiddelde van meer dan acht per wedstrijd. David Post gaf hem deze wedstrijd nauwelijks ruimte en moest slechts ??n tegentreffer incasseren. Het resultaat was dat de topschutter halverwege de tweede helft zelfs werd gewisseld. In de tweede helft had Avanti de aanvalspatronen beter op orde en na de 8-6 liep het binnen vier minuten uit naar een 12-6 voorsprong. En na de 12-8 werd de wedstrijd definitief beslist toen weer vier doelpunten op rij voor een 16-8 tussenstand zorgden.

De coach van Rust Roest greep in en wisselde drie van zijn acht basisspelers. Er kwam iets meer elan in het spel van de Brabanders, maar de wedstrijd was gespeeld en Avanti won betrekkelijk eenvoudig met 20-14.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), D? Post (4), Judith Molijn (3), Colin van der Zanden (3), Fenna Teunissen (2) en Mariska Zuidervaart (2).

Zaterdag 19 december speelt Avanti een uitwedstrijd. Om 19.30 uur staat de wedstrijd Albatros tegen Avanti gepland in de Develsteinhal in Zwijndrecht.