Financi?le injectie voor Speakers

Regio 65 keer gelezen

Delft - Het college stelt de raad voor Stichting Programmering Speakers (SPS) eenmalig een extra subsidie van 70.000 euro te verstrekken. Via deze noodmaatregel wil de gemeente het behoud van het poppodium Speakers voor Delft zeker stellen. Dit is belangrijk voor een levendig popmuziekklimaat in Delft en het grote potentieel aan jongeren en popmuziekliefhebbers in Delft.

Naar aanleiding van de recente problemen met de exploitatie van de Stichting Programmering Speakers heeft het college, mede op verzoek van de raad, onderzoek gedaan naar de Stichting Programmering Speakers. Enerzijds naar de financi?le gang van zaken bij de Stichting Programmering Speakers. Anderzijds is een quick scan uitgevoerd naar de bedrijfsvoering van de Stichting Programmering Speakers.

Hieruit blijkt dat hoofdzakelijk externe factoren (invoering rookverbod, financi?le crisis en verhuizing One & Only Productions) voor tegenvallende resultaten van de SPS hebben gezorgd. De aantrekkelijkheid van het programma, de publiciteit en het imago van het poppodium in 2009 zijn als gevolg hiervan sterk afgenomen.

Wethouder Merkx namens het college: ?Wij vinden dat Speakers een belangrijke maatschappelijke en culturele functie vervult in Delft. Op een belangrijke locatie in het centrum heeft Speakers een eigen plek weten in te nemen in het uitgaansleven en in het culturele leven van Delft. Speakers is de enige plek in Delft waar we voor jongeren een echt poppodium hebben. Dat mogen we als stad niet kwijtraken.?

Het college hecht aan een duurzaam poppodium in Delft en zal hiervoor scenario?s uitwerken. De raad heeft in een motie aangegeven dit te steunen. Een stevige poppodiumfunctie sluit aan op de in het beleidsplan Kunst & Cultuur verwoorde ambitie van de gemeente Delft om het popklimaat in Delft te versterken en het imago van een jonge dynamische stad vast te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant