Avanti pakt punt in laatste seconden

Sport 70 keer gelezen

Pijnacker - Korfbalvereniging Avanti heeft in een waar spektakelstuk in sporthal De Viergang een gelijkspel behaald. Na een ruststand van 9-9 leek Vriendenschaar er vlak voor tijd met de winst vandoor te gaan, maar drie Avanti-doelpunten in de laatste twee minuten zorgden voor een 24-24 gelijkspel.

De eerste helft werd een gelijkopgaande strijd, waarbij de scores om en om gingen. Pas bij 6-6 was het Avanti dat als eerste het volle pond uit een aanval haalde. Het was Mariska Zuidervaart die via twee doelpunten Avanti op 8-6 bracht, waarbij de tweede vanuit een doorloop echt een beauty was. Vlak voor rust werd de marge alweer teniet gedaan en zochten de teams met een 9-9 stand de kleedkamers op.

Vriendenschaar kwam op en top scherp uit de kleedkamers want aanvoerster Krista Kop had binnen acht seconden uit een doorloop de 9-10 gescoord. Na het antwoord van Fenna Teunissen stoomde de ploeg uit Hardinxveld door en keek Avanti voor het eerst tegen een twee doelpunten achterstand aan (10-12). Maar wederom Fenna Teunissen en Laura van Leersum neutraliseerden binnen twee minuten deze achterstand. In de fase die toen aanbrak leek het erop dat Avanti zou gaan doorpakken. Twee doelpunten van Colin van der Zanden zorgden voor een 15-13 stand en nadat het op 16-16 weer gelijk was geworden waren het Colin van der Zanden en D? Post die van afstand de 19-17 op het bord brachten met nog dertien minuten te spelen.

Vriendenschaar kwam wederom gelijk en Avanti werd wat slordiger. In de aanval kwamen de Pijnackernaren minder gemakkelijk tot goede aanvallen en toen op 21-21 Vriendenschaar uitliep naar 21-24 leek het gedaan. Maar met de schotklok is alles mogelijk en na een time out van Steven Mijnsbergen ging Avanti er nog eens vol tegen aan. Met nog 2 minuten en 28 seconden op de klok forceerde Judith Molijn een strafworp die door Mariska Zuidervaart koelbloedig werd benut. Fenna Teunissen scoorde 46 seconden voor tijd van afstand de 23-24 en het publiek had het niet meer. Vriendenschaar speelde bijna de 25 seconden uit in hun aanval maar kwam niet tot een treffer. Avanti kreeg in de laatste aanval nog een paar schotkansen en het was D? Post die met 5 seconden op de klok de verrassende gelijkmaker liet aantekenen. Sporthal De Viergang ontplofte en de wedstrijd eindigde in 24-24. De beide ploegen kregen van het talrijke publiek een staande ovatie, dit was pure promotie voor de sport.

Doelpunten: Colin van der Zanden (5), D? Post (4), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (4), Mariska Zuidervaart (4), Laura van Leersum, Judith Molijn en David Post.