Handbaldames zetten tandje bij

Sport 102 keer gelezen

Zwijndrecht - Zondag 29 november speelden de handbaldames in Zwijndrecht tegen Conventus 1 die derde in de poule stond. Coach Andr? de Waal was geleend van Heren 1 voor de eerste helft van de wedstrijd en het team was aangevuld met de gezusters Esther en Jeanet Hogervorst en met Ester Reeuwijk.

Het was even wennen voor de dames met een iets andere opstelling dan ze verwacht hadden, maar na twee minuten lag de eerste bal in het net van de tegenstander. De bal ging lekker snel rond en Oliveo benutte veel kansen. Het was aftasten, ook omdat de vaste cirkelspeelster Shanna Nemethy gemist werd. De rust ging in met een stand van 6-5 voor de thuisploeg. Bijzonder detail was dat Milika, jongste dochter van coach Andr?, Pupil van de Week was bij de dames van Conventus, de thuishaven van de Oliveocoach.

Henny van Bemmelen kwam vanuit Naaldwijk na de gewonnen wedstrijd van HB1 om na rust het coachen voort te zetten. Er werd veel energie gestoken in de verdediging wat vruchten afwierp.

Dinsdagavond 1 december speelt Dames 1 de tweede voorronde om de Jan Alma Cup thuis tegen Roda 1. De wedstrijd begint om 19.30 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg.

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.