TNT-Oplichter slaat weer toe in regio

Regio 45 keer gelezen

Delft ? Een nog onbekende man in een TNT-uniform dupeerde donderdag 26 november om 15.00 uur een 90-jarige bewoonster van de Kruisstraat.

De man bezorgde bij de vrouw een pakketje waarbij zij een klein bedrag (minder dan een euro) moest pinnen. Contant afrekenen, mocht niet van zijn werkgever, vertelde de man. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. De man wekt vertrouwen door zijn uiterlijk, verhaal, TNT-kleding en dito tas.

Met deze methode kopieerde de man de pincode en bankgegevens van de giro- of bankpas van de vrouw zodat hij op een later moment met de gekopieerde gegevens bij een geldinstelling of pinautomaat geld van de rekeningen kon halen. De vrouw raakte door deze handelswijze een groot geldbedrag kwijt.

Op dezelfde dag dupeerde vermoedelijk dezelfde man een 73-jarige bewoonster van de Schoolstraat. Vorige week zaterdag 21 november werd een 81-jarige bewoonster van de Straat van Ormoes eveneens opgelicht. Alle gedupeerden raakten een groot geldbedrag kwijt.

TNT-post reageert met het advies en de opmerking dat medewerkers van het bedrijf nimmer aan de deur een pintransactie doen en adviseert dan ook om dergelijke personen direct de deur te wijzen.

Tips

Oplichters zijn mensen die goed hebben nagedacht over hun verhaal en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Twijfelt u over de aanbeller? Vraag om een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal een telefoonnummer van de betreffende instantie. Vraag de man of vrouw buiten te wachten en sluit de deur. Bel het nummer en controleer of het verhaal van de bezorger klopt. Twijfelt u dan nog, vraag dan de man of vrouw aan de deur later terug te komen als er familieleden, vrienden of buren bij u thuis zijn. In geval van twijfel kunt u altijd bellen met het plaatselijke politiebureau via 0900 - 8844.

SMS-Alert: Babbeltruc, opgelet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant