Nieuwe start duikerwerkzaamheden

Actueel 41 keer gelezen

Nootdorp - Na een korte vertraging maakt het Hoogheemraadschap van Delfland een nieuwe start met de aanleg van de duiker in de hoofdwatergang onder de Oudeweg in Nootdorp. Door een meningsverschil van Delfland met de aannemer heeft het werk enige tijd stilgelegen.

Met de aannemer is nu een nieuwe planning gemaakt, zodat de werkzaamheden alsnog kunnen worden afgerond. Er wordt een nieuwe werkmethode gebruikt, die sneller werkt, waardoor de verloren tijd enigszins ingehaald kan worden.

De Oudeweg blijft voorlopig nog afgesloten. Tussentijds is de Oudeweg voor ??n week opengesteld om de asfalteringswerkzaamheden door de gemeente aan de Molenaar Blonkweg en Hofweg te kunnen uitvoeren.

Vervolg

Aansluitend aan de werkzaamheden aan de Oudeweg wordt gestart met het vervangen van de duiker onder de Dwarskade in Nootdorp. Ook wordt de fundering voor een nieuwe brug in de Dwarswetering gebouwd (de watergang langs de Dwarskade) zodat de Braslaan (Nootdorp) hierover kan worden aangelegd. Deze werkzaamheden worden in samenwerking met projectbureau Ypenburg uitgevoerd. De verbreding van de watergang langs de nieuwe Braslaan en de aanleg van de weg zelf staan in 2010 gepland.

De werkzaamheden zijn nodig om doorstroming van de Polder van Nootdorp te verbeteren.

ABCDelfland

De werkzaamheden worden gerealiseerd in het kader van het programma ABCDelfland (Afvoer- en BergingsCapaciteit Delfland). Onder die noemer treft Delfland maatregelen die noodzakelijk zijn om de waterhuishouding in het beheersgebied te verbeteren zodat het uiterlijk in 2015 voldoet aan de landelijke norm 'Waterbeheer 21ste eeuw' en de kans op wateroverlast door hevige regenval wordt verkleind.

> Voor meer informatie over de activiteiten van het Hoogheemraadschap van Delfland kunt u terecht op

www.hhdelfland.nl/projecten/abcdelfland/projecten.

Verkeerssituatie: Oudeweg nog even dicht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant