Dubbele winst voor handbalheren

Sport 44 keer gelezen

Pijnacker - Donderdagavond 19 november speelde Heren 1 onder leiding van coach Andr? de Waal de eerder afgelaste wedstrijd tegen Northa uit Noordwijkerhout. Na het onverwachte verlies in de openingswedstrijd tegen Wings was de ploeg uit Pijnacker erop gebrand een goed resultaat te behalen.

Oliveo was vanaf het begin de bepalende ploeg, maar kon toch ook niet echt overtuigen. Vooral de verdediging liet de nodige steken vallen. Keeper Bert Heemskerk kende gelukkig een zeer goede dag, waardoor een aantal tegendoelpunten werd voorkomen. Aanvallend leunde de ploeg sterk op het koppel Jan Robroeks/Dennis van Bemmelen. Pas halverwege de eerste helft pakte de thuisploeg een kleine voorsprong; bij rust stond het 16-12.

Eerste zege

Hoogvliet - Zondagmiddag 22 november speelde Heren 1 in Hoogvliet tegen ETC. De thuisploeg was de afgelopen seizoenen een 'angstgegner' en liet de ploeg uit Pijnacker eigenlijk altijd zonder punten. Afgelopen veldcompetitie boekte Oliveo de eerste zege op deze fysieke tegenstander.

Oliveo startte slap en kende in de beginfase veel problemen om het juiste ritme te vinden. De scheidsrechters hadden hun handen vol en kwamen ogen te kort om het fysieke spel in goede banen te leiden. Vooral in het middenblok had ook Oliveo de handen vol aan de aanvallers van ETC. In een korte tijd keek Oliveo tegen een 4-0 achterstand aan. Tot 8-3 was ETC de bovenliggende ploeg en Oliveo speelde in een te traag tempo. Na enkele personele wisselingen die vooral in de dekking voor het juiste effect zorgden, 'worstelde' Oliveo langszij (8-8). Meer over Oliveo Handbal via www.oliveohandbal.nl.

Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.