Schade brug Pijnackerse Vaart hersteld

Actueel 124 keer gelezen

Pijnacker - Deze week plaatst de gemeente een abri (wachthokje) aan de kant van de wijk Emerald bij de bushalte op de Delftsestraatweg. Daarmee zijn de herstelwerkzaamheden aan de brug over de Pijnackerse Vaart volledig afgerond.

Het verkeer kan inmiddels weer zonder hindernissen rijden in twee richtingen tussen Pijnacker en Delft. Eind juli 2009 werd schade aangericht aan de brug bij de T-splitsing van de Delftsestraatweg en de Laan der Zeven Linden. Hierop is de veroorzaker aansprakelijk gesteld. Uit onderzoek bleek dat het schadebedrag (ter grootte van 100.000 euro) kon worden verhaald op de verzekering. De gebeurtenissen hebben geen negatieve financi?le gevolgen voor de gemeente gehad.

Hinder

Vanaf augustus ondervonden inwoners van Pijnacker-Nootdorp en verkeersdeelnemers van buiten onze gemeentegrenzen hinder. Hoewel het daadwerkelijke herstel spoedig en binnen de planning is verlopen, duurde de hinder door de aard van de schade relatief lang. Tot eind augustus is de schade door een constructeur onderzocht en is een reparatieplan gemaakt. Op basis van het reparatieplan is opdracht gegeven om nieuwe voorgespannen betonelementen te maken, die eind september zijn geleverd.

In oktober zijn de kapotte platen uit het brugdek gezaagd en zijn de nieuwe elementen erin geplaatst. Na het uitharden van het beton is begin november de asfaltlaag en de belijning opnieuw aangebracht en is de situatie in de oude staat hersteld. De gemeente realiseert zich dat de werkzaamheden overlast met zich hebben meegebracht. "Daarom willen wij alle betrokkenen bedanken voor hun geduld en begrip in de voorbije periode", zo meldt een woordvoerder van de gemeente vandaag.

Schade aan brug over Pijnackerse Vaart

Ingezonden: Auto's negeren ??nrichting

Ingang rotonde Nassaulaan afgesloten

Delftsestraatweg 8 tot 16 weken gestremd

13 -14 september: Delftsestraatweg dicht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant