Inbrekers blijven langer vastzitten

Regio 39 keer gelezen

Leidschenveen - De drie verdachten van een woninginbraak aan de IJsdijkerstraat in Leidschenveen/Ypenburg blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.

De woning hoort bij de stichting De Compaan. De bewoonster werd tijdens de inbraak belaagd en mishandeld. De drie mannen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden na een achtervolging op de Utrechtsebaan. Daar probeerden de verdachten de achtervolgende politieauto van de weg te drukken door onder meer te slingeren en opzettelijk tegen de politieauto te rijden.

De agenten slaagden er in hun inmiddels behoorlijk beschadigde auto op de weg te houden. Op de Utrechtsebaan konden de agenten uiteindelijk hun auto tegen de zijkant van de vluchtauto drukken en kwamen de verdachten met hun auto tegen een betonnen wand tot stilstand. In de auto van de verdachten werden de buit en inbrekerswerktuigen (breekijzer, bivakmutsen) aangetroffen. De politie onderzoekt of de drie Hagenaars bij meer woninginbraken betrokken waren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant