Suijker wil bemiddelen in plagiaatruzie

Actueel 110 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Gisteravond stond de Commissie Welzijn op de agenda bij de gemeenteraad en in de wandelgangen was wethouder Leo Suijker bereid een reactie te geven op de twee bekvechtende jongereninstanties.

Het gaat hier om de beschuldigingen van plagiaat van stukken van de activiteitenorganisatie van jeugdclub Feeling Free tegen met name secretaris Michael Klos van de net ge?nstalleerde Jongerenraad.

?Ik vind het een storm in een glas water. Te gek voor woorden. Ze moeten dit niet op deze manier en via een medium als Telstar Online, hun ruzies uit gaan vechten. Maar ik sta ter beschikking om op te treden als bemiddelaar in dit conflict. Uiteraard kan dat ook goed iemand van de Stichting Jeugd Jongerenwerk Midden-Holland zijn.?

Na afloop van de vergadering treffen we ook hoofdrolspeler Michael Klos aan. ?Het is allemaal erg opgeblazen. Wat mij betreft is er niks aan de hand. We kunnen nog steeds als goede vrienden om de tafel gaan zitten om dit uit te praten om een constructieve samenwerking aan te gaan.?

Op de vraag of hij dit blijft uitvechten op het forum van Telstar Online antwoordt Klos: ?Ik geef nog ??n formele reactie en dan heb ik er verder geen behoefte meer aan. Als zelfs een raadslid (Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief, red.) vragen gaat stellen in deze commissie vergadering is het te ver gegaan. Of een bemiddelaar nodig is? Ik ben blij met het aanbod, maar ik laat dat initiatief over aan Feeling Free.?

Dennis van de Nouweland, penningmeester van Eerlijk Alternatief, laat weten het sowieso jammer te vinden dat er zo?n versplintering is in jongerenorganisaties. Hij zou graag ??n organisatie zien die opkomt voor de jongeren en leuke dingen organiseert.

Michael Klos vindt dat er wel degelijk meerdere organisaties kunnen zijn, mits ze maar goed samenwerken. Hij ziet de Jongerenraad dan ook als de spreekwoordelijk spin in het web.

Jongerenraad Pijnacker-Nootdorp de klos?

Feeling Free: idee?n zijn gekopieerd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant