Ontdek Haaglanden op de fiets

Regio 32 keer gelezen

Regio - Het Stadsgewest Haaglanden wil inwoners en toeristen stimuleren tot recreatief fietsen in de regio. Daarom werkt het Stadsgewest aan een fietsknooppuntensysteem: een recreatief fietsroutenetwerk waarbij mensen zelf hun fietsroute kunnen bepalen.

In december worden de eerste borden geplaatst en vanaf dit voorjaar is het netwerk gereed. Ontdek met elkaar en op de fiets de verrassingen in de omgeving.

Fietsknooppuntensysteem

Inwoners en toeristen kunnen met het fietsknooppuntensysteem de regio uitgebreid verkennen vanaf de fiets. Zorgvuldig geselecteerde fietspaden, wegen, routes en attractiepunten vormen samen een netwerk, waarbij de kruisingen van wegen/fietspaden als knooppunt zijn gemarkeerd. Het Stadsgewest Haaglanden wil de bewoners uit de regio en toeristen mobiliseren en ondersteunen in het ontdekken van en recre?ren in Haaglanden.

Marcel Houtzager, Regiobestuurder Groen, Recreatie en Toerisme: "Er is veel te zien en te doen in de nabije omgeving. Met het knooppuntensysteem kan de fietser dit op aangename en toegankelijke wijze ontdekken en beleven. Naast het recreatieve aspect is het fietsknooppuntensysteem een stimulans voor de regionale en lokale economie en positief voor de luchtkwaliteit."

Samenwerking

De gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden werken nauw samen om een optimaal systeem te kunnen opleveren. De nieuwe fietsknooppunten komen in de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer. Het fietsknooppuntensysteem sluit aan op het netwerk in de gemeenten Midden-Delfland en Westland, waar al een fietsknooppuntensysteem is. Dit geldt ook voor de aansluiting op de fietsknooppuntensysteem van het Groene Hart, Holland Rijnland en de stadsregio Rotterdam. Vanuit het beleidsterrein recreatie werkt de sector Economische Zaken van het Stadsgewest als trekker van dit project nauw samen met de sector Verkeer en Vervoer. Ook is de sector Ruimte betrokken als het gaat om specifieke 'groen'-fietsroutes. Deze samenwerking leidt hopelijk tot een hernieuwde ontdekkingstocht van al het moois dat de regio Haaglanden te bieden heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant