Politie zoekt getuigen straatroven

Regio 30 keer gelezen

Delft - De politie zoekt getuigen van twee pogingen van straatroven, die zich afspeelden in de avond van 9 november.

Rond 18.00 uur fietste een 37-jarige vrouw uit Delft op de Martinus Nijhofflaan ter hoogte van de brug toen zij een groep van vijf ? zes jonge jongens passeerde. Twee jongens uit de groep renden met haar mee. ??n van de twee pakte haar rugtas vast, de ander pakte de bagagedrager van haar fiets en tilde deze op. De vrouw schreeuwde en sloeg om zich heen, waardoor de jongen die haar bagagedrager vasthield los moest laten. Daarna liet ook de jongen die haar rugtas vast had los. Beide jongens, gekleed in een spijkerbroek en een donker jack, vluchtten weg.

Even later, om 19.10 uur, zagen een 58-jarige vrouw en een 63-jarige man uit Delft ter hoogte van de Lepelaarstraat twee mannen bij de brug staan. Toen ze langs de twee mannen liepen, pakte ??n van de twee de vrouw vast aan haar nek. De man liep naar zijn vrouw toe om haar te helpen, waarop een worsteling ontstond en de man achterover op zijn hoofd terecht kwam. De verdachte schreeuwde dat het echtpaar geld moest afgeven, maar toen bleek dat zij niets op zak hadden, vluchtten de daders onverrichter zake in de richting van het Lepelaarspad. Beide jongens waren rond de 16 jaar en droegen donkere kleding.

De recherche van Bureau Delft heeft beide zaken in onderzoek en sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat. Bent u getuige geweest van (??n van) deze straatroven of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Jongen uit Delfgauw overvallen in Delft

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant