Maarten van Rossem in Nootdorp

Actueel 96 keer gelezen

Nootdorp - Donderdag 12 november is Maarten van Rossem, bijzonder hoogleraar en winnaar van de Eureka prijs, van 20.00 tot 22.00 uur te gast in Bibliotheek Nootdorp, Koninigin Wilhelminastraat 5. Op een historisch verantwoorde manier en met veel humor loodst hij het publiek door de globalisering en kunt u met hem in gesprek. Toegang bedraagt ? 10,- voor leden van de bibliotheek, niet leden betalen ? 12,50.

Maarten van Rossem (1943) is bij het grote publiek bekend van radio en televisie, waar hij regelmatig commentaar en toelichting geeft op politieke en culturele kwesties. Daarnaast schrijft hij columns en essays. Maarten van Rossem studeerde geschiedenis in Utrecht en promoveerde in 1983 op het proefschrift Het radicale temperament. De dubbele politieke bekering van een generatie Amerikaanse intellectuelen.

Hij werd in november 1997 benoemd tot Bijzonder Hoogleraar met als leeropdracht ?De Nederlandse cultuur in internationale context.? Van Rossem biedt geen zonnige kijk op de wereld, maar moet ook niets hebben van modieus cultuurpessimisme. Heeft geschiedenis nut? Is een bundeling van essays, die nu eens niet over Amerika gaan. Hier komen de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust compact en inzichtelijk aan bod. Uit de stukken over bijvoorbeeld Fortyn en reality tv blijkt bovendien dat geen individu zonder historisch besef kan bestaan.

Kortom: heeft u zin in een boeiende avond, haal uw toegangskaarten dan op in Bibliotheek Nootdorp, Koningin Wilhelminastraat 5. Reserveren via de website kan natuurlijk ook: www.bibliotheekoostland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant