Bubba?s Hardrocknight in de Trucker

Actueel 56 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdag 14 november is er in OJC De Trucker in Pijnacker de vijfde editie van Bubba?s Hardrocknight. Dit wordt misschien wel de allerbeste tot nu toe met twee top hardrockbands: The Loo uit Rotterdam en Vanderbuyst uit Delft. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree bedraagt 5 euro, pashouders betalen slechts 3 euro.

The LOO is d? vetste rockband uit Rotterdam en omstreken. De onvervalste rock 'n' roll die de band produceert is vergelijkbaar met Velvet Revolver en Wolfmother. Zelf zijn ze be?nvloed door legendarische bands als Led Zeppelin, AC/DC en Guns n' Roses. Voor wie denkt dat The LOO is vernoemd naar het kleinste kamertje of naar vermeende banden met het Koninklijk huis, heeft het mis. Het is simpelweg de achternaam van frontman Robbie en broer Junior. De band staat bekend om haar strakke, intense live shows met indrukwekkende podiumact, vaak omschreven als on-Nederlands goed! Onlangs was de release party voor de eerste CD 'Clean Again' voor een volledig uitverkochte Watt in Rotterdam. The Loo bestaat uit zanger/gitarist Robbie, bassist Junior, rhythm gitarist Johnny G. Smith en drummer Twiggy Paul.

Vanderbuyst uit Delft is een echt hardrock powertrio, dat staat voor recht-in-je-smoel-gitaarriffs, krachtige zang en veel gitaarsolo's, gedreven door stevig bas- en drumwerk. In dezelfde lijn als Whitesnake, Rainbow en ZZtop (om er een paar te noemen) is Vanderbuyst schatplichtig aan de roots, maar wordt er de nodige peper aan toegevoegd en de turbo aangezet, totdat zelfs je grootmoeder gaat headbangen. Vanderbuyst is: J.A. Jonkman: zang/ bas (ook The Flying Tygers, Horny God), Barry Van Esbroek: drum (ook The Flying Tygers). Willem Verbuyst: gitaar/ achtergrond zang (ook Powervice, THOD).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant