Dit weekend: deel Kruithuisweg dicht

Regio 42 keer gelezen

Regio - Vanaf vrijdagavond 6 november 21:00 uur tot maandagochtend 9 november 6:00 uur werkt de provincie Zuid-Holland 24 uur per dag op de Kruithuisweg tussen het Kruithuisviaduct tot en met de kruising met de Voorhofdreef. Het gaat alleen om de noordelijke weghelft . Deze loopt van de A13 richting de A4. Verkeer op de A 13 vanuit Delft-zuid wordt komend weekend via de A 4 Delft in geleid.

Er is geen verkeer mogelijk tussen de Voorhofdreef en de A 4 en de Voorhofdreef en de A 13. Bij de kruising Voorhofdreef-Kruithuisweg worden waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers tijdig te informeren over de afsluiting van aanstaand weekend. De kruisingen met de Provincialeweg en de Buitenhofdreef blijven open gedurende de werkzaamheden.

Bereikbaarheid wijken Tanthof en Buitenhof

Autoverkeer komend vanuit de wijk Tanthof-oost kan alleen richting de A 13 afslaan. Fietsers van en naar Tanthof-oost via de Voorhofdreef worden omgeleid via de fietstunnel en Delft-zuid. Het autoverkeer uit de wijken Tanthof-west en Buitenhof kan zowel richting de A 13 als richting de A 4.

Bereikbaarheid Voorhof

Bewoners van de wijk Voorhof kunnen de wijk in en uit via de Martinus Nijhofflaan en de Buitenhofdreef.

Bereikbaarheid bedrijven Schieweg en Schoemakerstraat

Vanaf de Schoemakersstraat en de Schieweg kan het verkeer alleen richting de A 13 rijden. Beide straten zijn bereikbaar vanaf de A 4 en de Kruithuisweg.

Openbaar vervoer en fietsers

Zowel tramlijn 1 als bus 80/82 rijden volgens de normale dienstregeling. Voor de bus wordt er met verkeersregelaars een doorgang van de Tanthofdreef naar de Voorhofdreef en vice versa gegarandeerd.

Laatste weekendwerkzaamheden van dit jaar

De werkzaamheden van aanstaand weekend zijn de laatste werkzaamheden van dit jaar op de Kruithuisweg. Ook deze afsluiting zal overlast geven, al is de verwachting dat het minder is dan de voorgaande weekenden omdat er geen verkeer mogelijk is van de A 13 naar de N 470. Hierdoor is de verkeersbeweging in oost-west richting minder dan normaal het geval is. In het voorjaar van volgend jaar neemt de provincie het Kruithuisviaduct en de Provincialeweg richting bedrijventerrein Ruyven onder handen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.n470.nl of op www.bereikbaardelft.nl. Vragen en opmerkingen kunnen gestuurd worden aan n470@pzh.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant