Hennepkwekerij ontdekt in Emmastraat

Actueel 115 keer gelezen

Pijnacker - Politie Haaglanden heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld in een woonhuis aan de Emmastraat. Het betreft ??n van de anti-kraakwoningen aan het begin van de straat.

Politiewoordvoerder Wim Hoonhout over de zaak: ?Agenten kregen een melding van getuigen die zagen dat in de woning werd ingebroken. Ter plaatse bleek dat de deur aan de achterzijde was opengebroken. Uit het onderzoek bleek dat een gedeelte van de kwekerij net was geoogst. De daders waren vermoedelijk specifiek op zoek naar hennep.?

Met behulp van een gespecialiseerd bedrijf werden de restanten van de kwekerij in beslag genomen. In totaal nam de politie 214 planten en toebehoren in beslag. In een andere kamer stonden circa 300 lege bakken en enkele zakken vol met hennep. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner en of eigenaar van het pand.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Maandag werd met behulp van een hoogwerker van de brandweer een pand binnengevallen aan de Hortensialaan. Ook daar werd een kwekerij aangetroffen.

Henneptelers voor de rechter: hoge straf

Politie: tip kwam via Misdaad Anoniem

Politie valt woning Hortensialaan binnen

Mini-hennepkwekerij in schuur Delfgauw

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant