Dierenbeul was ook actief in Haaglanden

Regio 38 keer gelezen

Haaglanden - Politie Hollands Midden hield dinsdag 3 november een 29-jarige man uit Zoeterwoude aan die verdacht word van een aantal ernstige dierenkwellingen van schapen, geitjes en lammetjes. De man was ook in de regio Haaglanden actief.

De incidenten vonden voornamelijk plaats in de omgeving van Zoeterwoude, Zoetermeer en Leiden. Vooralsnog wordt de man verdacht van in ieder geval acht incidenten van dierenkwelling, gepleegd in de periode 2007 tot 2009.

De dierenkwellingen varieerden van grove mishandeling van geitjes met de dood tot gevolg, tot het doormidden snijden van lammetjes en een in brand gestoken schaap. Ook troffen agenten in de nabijheid van de plaats delicten, graffiti-teksten die op deze incidenten sloegen.

Na de aanhouding trof de politie in de woning van de verdachte aanwijzingen aan die in verband kunnen worden gebracht brengen met de gepleegde delicten. Het onderzoek door recherche duurt nog voort. De verdachte wordt vermoedelijk deze week nog voorgeleid bij justitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant