Mahjongvereniging Oostpoort zoekt leden

Regio 56 keer gelezen

Regio - Mahjongvereniging De Oostpoort is sinds ongeveer een jaar actief in Buurthuis ?t Ooievaarsnest aan de Van Lodensteynstraat in Delft. Elke eerste en derde maandagavond van de maand wordt er gespeeld aan twee, drie of vier tafels van 19.30 tot 22.30 uur.

De Oostpoort wil zich in januari 2010 aansluiten bij de Nederlandse Mahjongbond. Leden kunnen dan ook mee gaan doen aan landelijke toernooien. Nieuwe leden, zowel doorgewinterde mahjong spelers als beginnelingen zijn nog steeds van harte welkom. Er is altijd iemand aanwezig om de spelregels uit te leggen. De toegang is twee euro per avond. Een jaarlidmaatschap kost 37,50 euro.

Mahjong is een eeuwen oud Chinees spel voor vier spelers, met echte stenen en een heuse Chinese muur. Niet te verwarren met het spel op internet waarbij je telkens twee dezelfde stenen bij elkaar moet zoeken. In het echt zien de stenen er overigens wel hetzelfde uit. Maar de spelregels, de tactiek en de aantrekkingskracht van het spel zijn anders. Het doel van het spel is om ?Mahjong? te halen: een winnende combinatie van veertien stenen. Hiervoor is tactiek, strategie, maar ook een flinke dosis ?wong? (geluk) nodig. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met: Anja Buurman 06 ? 4622 5930 of Joop en Anneke van Doorne 015 ? 2140 652.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant