Speciale huisdierenchipactie in Delft

Regio 72 keer gelezen

Delft - Op dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober 2009 wordt er een speciale actie georganiseerd door de gemeente Delft en twee dierenartsenpraktijken.

Huisdiereigenaren kunnen op deze dagen op afspraak hun dier laten chippen tegen een speciale prijs van ? 10,-. Wethouder Merkx chipt 28 oktober om 13.00 uur een huisdier. De actie is ter voorkoming van zwerfdieren.

Als weggelopen of verdwaalde huisdieren met een chip worden gevonden, kunnen zij snel weer terug worden gegeven aan de eigenaar. Door het uitlezen van de chip kan de eigenaar van het dier snel getraceerd worden. De gebruikte methode voor het chippen is zeer diervriendelijk en wordt gedaan door korte injectie.

De actie wordt door de gemeente Delft in samenwerking met de Dierenbescherming afdeling Delfland en de deelnemende dierenartsen DierenDokters Delft en Dierenkliniek Kalverbos, georganiseerd. De dierenartsen en de gemeente sponsoren de chipactie. De actie is ??n van de punten uit de nota Dierenwelzijn Delft die dit jaar is uitgekomen.

Een groot aantal huisdiereneigenaren heeft al een afspraak gemaakt om hun huisdier te laten chippen. Maar er is nog een aantal plaatsen voor een afspraak over. Huisdiereigenaren die interesse hebben kunnen op 27 en 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur terecht bij: DierenDokters Delft, Burgemeestersrand 198 2625 NZ Delft . Tel: 015 - 2619 199 of Dierenkliniek Kalverbos, Nieuwe Plantage 94, 2611 XM Delft. Tel: 015 - 2125 543. Het chippen gebeurt all??n op afspraak, dit kan bij beide locaties tot 26 oktober 2009.

De speciale chipprijs geldt voor de ??rste 50 huisdieren die via een vooraf gemaakte afspraak p?r dierenarts worden gechipt. Mocht dus ??n van de dierenartsen praktijk vol zitten, kunt u het altijd nog bij de andere dierenartsenpraktijk proberen, want bij beide praktijken worden maximaal 50 huisdieren gechipt tegen het speciale chiptarief van ?10,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant