Opsporing: Delftenaar jaren opgelicht

Regio 42 keer gelezen

Delft - Een 74-jarige man uit Delft is jarenlang het slachtoffer geweest van een oplichter. In oktober 2007 belde een man aan bij de woning van het slachtoffer. Het slachtoffer heeft een verstandelijke beperking.

Hij bood een tapijt aan ter waarde van 2300 euro. Het slachtoffer wilde het tapijt kopen, maar had geen geld in huis. De oplichter bood hem aan om mee te gaan naar de bank om geld te pinnen. Het slachtoffer reed samen in de auto van de oplichter naar een bank aan de Burgwal in Delft. Daar nam het slachtoffer het geld op en gaf dit in de auto aan de oplichter.

Enige tijd later stond de oplichter, die zichzelf Eric noemde, weer voor de deur en probeerde een pannenset van 4500 euro te verkopen aan het 74-jarige slachtoffer. Het slachtoffer reed wederom samen met het slachtoffer naar de bank en nam het geld op van zijn rekening. In de auto, een grijze Toyota, gaf hij het geld weer aan de oplichter.

In november 2008 kwam de oplichter weer aan de deur met de mededeling dat er nog een rekening openstond. Het slachtoffer kreeg, door het contact dat hij had met de oplichter, vertrouwen in hem. Zo is er in de afgelopen jaren meer dan 50.000 euro opgenomen en aan de oplichter gegeven. Het slachtoffer is ontzettend aangeslagen nadat hij erachter kwam dat hij zijn geld kwijt is.

Herkent u de man op de foto, neem dan contact op met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M, 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant